Трима са загинали при големия пожар в блок в Благоевград, осем души са пострадали

Сред пострадалите са пет деца, две от тях пеленачета

Трима души са загинали, а осем, сред които пет деца, са ранени при огромен пожар в жилищен блок в Благоевград. Тежкият инцидент е станал вчера след 18 ч.

По данни на РДПБЗН-Благоевград сигнал за горящ апартамент е подаден в 18:39 ч. Когато огнеборците отишли на място установили, че гори апартамент на седмия етаж в жилищен блок в ж.к. Струмско.  На място са отишли пет пожарни автомобила. Оказало се, че димът е обхванал целия вход.

Пристигнали са също екипи на Спешна помощ и полиция. Евакуирани са всички хора от блока – общо 27 души. 19 от тях са били евакуирани по стълбите на входа, а 8, сред които 3 деца, две бебета и 3 жени са изведени с помощта на автостълба.

Пострадалите са били транспортирани в две болници в града.

По данни на пожарната при инцидента са загинали 74-годишен мъж, жена на 62 години и мъж на 40 години.

Пострадали са 42-годишен мъж, който е бил обгазен и настанен в болница, 48-годишна жена, която също е била обгазена, но е била освободена за домашно лечение.

Три деца – на 15, 12 и 4 години и момче на 16 години са били обгазени, но също са били освободени за домашно лечение. Две бебета – близнаци на 40 дни, са били транспортирани с хипотермия в УМБАЛСМ „Пирогов“.

Апартаментът е изцяло унищожен, спасена е жилищната сграда.

Причините за пожара се разследват от 2 РУ – Благоевград.

Снимка: БГНЕС

Подобни статии

Top