Трима шофьори преспаха в ареста след яка гонка и извадено оръжие

Екшънът се разиграл вчера привечер в района на моста на Герджика

Трима шофьори преспаха в ареста, след яка гонка и изваден пистолет в Пловдив, съобщиха от прокуратурата под тепетата.

Екшънът станал вчера привечер, около 18.30 ч. Тогава на кръстовището на бул. „Марица“ и ул. „Мостова“ се стигнало до конфликт между водачите на два „Мерцедеса“ – Р.К., на 27 г., и И.П., на 34 г., заради отнето предимство.

След размяна на псувни, обиди и заплахи 27-годишният шофьор, заедно с 26-годишен водач на БМВ, който бил в близост, подгонили другия мерцедес. Трите коли преминали по бул. „Марица“, качили се на бул. „Руски“ и продължили преследването по малките квартални уички. На една от тях преследваният „Мерцедес“ спрял, а другите две коли го блокирали. Тримата шофьори излезли от автомобилите и отново започнали да се карат. 34-годишния водач на преследвания мерцедес извадил законен пистолет „Глок“, като го държал в ръцете си, но без да го насочва към другите участници в конфликта.

Подаден бил сигнал в полицията и на място пристигнал екип от Второ РУ на МВР – Пловдив. Тримата водачи са задържани за срок от 24 часа.  По делото се извършват процесуално-следствени действия. Предстои наблюдаващия прокурор да прецени за повдигането на обвинения спрямо участниците в извършените хулигански действия на пътя. Разследването се извършва от разследващ полицай от Второ РУ на МВР-Пловдив и е под наблюдението на Районната прокуратура.

Подобни статии

Top