Трима в комбина за „спасяване“ на „Мерцедес“ от лизингова къща, скрили го в Раковски

Районна прокуратура-Пловдив ги привлече като обвиняеми за обсебване в големи размер

 

Трима пловдивчани се сдобиха с обвинения за обсебване на лизингов „Мерцедес“. Те го обявили за откраднат и го скрили в двор в Раковски, с идеята да излъжат лизинговата компания. От съобщението на районната прокуратура под тепетата става ясно, че една от тях е дизайнерката Миглена Каканашева. На практика Мегз е замислила застрахователна измама, защото не можела да плаща лизинга на Мерцедеса си G-класа. Ето какво още казаха от прокуратурата:

Днес Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняема 28-годишната М.К., за това, че през месец септември 2018 г., като подбудител, в съучастие с Р.Р. и А.Л., като извършители, умишлено ги е склонила противозаконно да присвоят лекия автомобил, модел  „Мерцедес G 350“, на стойност 98 560 лева, собственост на лизингова компания в  София. От пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив съобщиха, че обсебването е в големи размери.

По същото досъдебно производство на 8 януари са повдигнати обвинения и на двамата мъже – на 40 и 32 години.

На 32-годишния А.Л. е повдигнато обвинение и за това, че на 28 септември 2018 г., фалшифицирал официален документ в Първо РУ, че мерцедесът е откраднат.

Мегз имала затруднения да си плаща лизинговите вноски

До момента е установено, че  М.К. имала финансови затруднения при обслужването на лизинговия договор за колата.  Затова тя и Р.Р. решили да го присвоят, без за нея да има последствия, като го обявят за откраднат. Впоследстиве М.К. убедила и по-младия мъж да участва в схемата.

След проведено полицейско разследване, мерцедесът бил открит от полицейски служители в двора на роднина на единия мъж в района на гр. Раковски. Колата била върната на лизинговото дружество в столицата, но без оригиналния двигател, за който е установено, че е бил подменен.

Обвиняемият Р.Р. е бил задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои Районна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда  за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.  Спрямо него са събрани доказателства и за извършено друго престъпление, за което също му е повдигнато обвинение по чл. 194 ал. 1 от Наказателния кодекс – за това, че на 31 декември 2017 г., е задигнал два броя спойлери, на стойност 1 800 лева, от влекач, марка „Мерцедес“.

Пловдивчанката е на свобода под гаранция от 10 000 лева. Третият участник в схемата – А.Л., е с мярка за неотклонение „подписка“, взета по-същото досъдебно производство от по-рано.

Подобни статии

Top