Трима задържани за разпространение на наркотици в Карлово (СНИМКИ)

Случаите са предадени на прокуратурата

Трима души арестуваха карловските полицаи при акция срещу дрогата в региона, съобщиха от ОДМВР-Пловдив. По време на акция на РУ Карлово на 29 януари  служители  на криминална полиция са задържали 37-годишен мъж, криминално проявен по линия на притежаване и отглеждане на марихуана. При последвал личен обиск  и изземване в условията на неотложност във вътрешен джоб на якето на мъжа са намерени и иззети  полиетиленово пликче, съдържащо суха зелена листна маса. Тестът показал, че това е една доза марихуана. По случая в районното в Карлово е  започнато бързо производство за държане на наркотици. Мъжът е бил задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР.

В хода на работата по случая разследващите установили дилъра на дрогата. При акция карловски криминалисти арестували 25-годишен уличен дилър. При обиск внего те намерили едно полиетиленово  топче, съдържащо марихуана. При последвалото претърсване и изземване в дома му в Карлово на различни места са намерени и иззети 18 топчета марихуана и 4 топчета амфетамин, както и електронна везна със следи от двата наркотика.  Експертната справка е установила, че се касае за  марихуана с общо тегло 12.42 гр. и амфетамин с общо тегло 1.24 гр.

Започнато е бързо производство за притежаване и разпространение  на наркотични вещества. Първоначално дилърът е задържан за срок до 24 часа и след като му е повдигнато обвинение, е бил оставен в ареста за срок от 72 часа.

1 2

Подобни статии

Top