Тримата обирджии на „Била“ в Кючука се сдобиха с обвинения

Грозят ги от 1 до 10 години затвор

Тримата младежи, задигнали близо 18 хиляди лева от хипермаркет на веригата „Била“ в пловдивския квартал „Кючук Париж“ се сдобиха с обвинения за кражба, съобщиха от Районната прокуратура под тепетата.

Те са обвинени в това, че в съучастие, след предварително уговаряне, са отключили касата на хипермаркета и са откраднали 17 683 лева.

20-годишни задигнаха 25 бона от голям хипермаркет в Пловдив

До момента е установено, че към 1.30 часа през нощта на Гергьовден тримата  отишли с лек автомобил и спрели близо до хипермаркета. Те разполагали с ключ за входна задна врата, тъй като един от тях работел в магазина и бил помощник-управител. Той знаел и паролите за влизане в помещенията, както и за стаята, където се намирала касата за съхранение на парите от дневния оборот. Друг от обвиняемите отключил задната входна врата на магазина, след което отворил сейфа и взел от него 17 683 лева от дневния оборот. Тримата си разделили парите и се прибрали по домовете си.

За случая бил подаден сигнал на тел. 112, след като служители на веригата за хранителни стоки отишли на работа. На място е пристигнал разследващ полицай, който извършил първите процесуално-следствени действия и последвали незабавни оперативно-издирвателни мероприятия от служители на ОД на МВР-Пловдив. Тримата извършители са установени и задържани.

Единият от тях доброволно е предал парите, които съхранявал, а останалата част от отнетата сума е намерена в домовете на другите двама след извършени, при условията на неотложност, претърсвания и изземвания.  Тримата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура-Пловдив. Припомняме, че двама от тях бяха арестувани след преследване и съдействие на ГДНП  и ОДМВР – София в Долна Баня, откъдето били родом.

Вчера Районната прокуратура повдигна обвинение на 22-годишния Иван Т. – помощник-управител на магазина, 20-годишния Николай Т. – бивш работник в хипермаркета и 20-годишният Стефан А. Припомняме, че двамата мъже са от Долна Баня, но нямат предишни криминални прояви. Иван Т. пък бил от Стара Загора.

Текстът от Наказателния кодекс, по който са обвинени, предвижда от 1 до 10 години лишаване от свобода. Предстои да се изясни дали ще им бъде поискана постоянна мярка задържане под стража.

Подобни статии

Top