Тримата роми от мелето в Куклен остават зад решетките

Нападнали двама полицаи и изпочупили патрулка

Пловдивският районен съд остави зад решетките братята Румен и Васко Карагьозови, както и Исус Атанасов от Куклен. Тримата са обвинени за ромската разправия и побоя над полицай в градчето навръх Великден – 28 април.

Ето ги ромите, нападнали полицаи в Куклен

Адвокатът на братята Карагьозови заяви, че трябва да се търсят причините за инцидента в Куклен. Според клиентите му, те са били предизвикани от униформените, които посегнали на тяхна близка. Защитната теза на адвоката е, че става дума за неправомерни действия на полицаите.

Пред съда тримата младежи заявиха, че са били подложени на зверско отношение и изтезания по време на последните три дни, в които са били в ареста. Освен тях зад решетките за 72 часа бяха и още двама души, сред които и майката на двамата братя. Те обаче са били освободени днес.

Петима от ромите, нападнали полицаи в Куклен остават в ареста

По време на заседанието единият брат разказа, че когато влезли в имота на съседа си – Николай Шаламанов, видели, че баба им е паднала на земята, а съседът ударил майката. Неговият зет пък извил ръката на едното момче. Когато дошли полицаите, вместо да успокоят ситуацията, единият униформен също ударил майката. След като били арестувани пък, ромите били бити с колани и палки, твърдяха самите те. 

1 2

Подобни статии

Top