Тримата, задържани с едно кило дрога в Пловдив, остават зад решетките - DC news

Тримата, задържани с едно кило дрога в Пловдив, остават зад решетките

Пловдивският окръжен съд ги задържа под стража

Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка задържане под стража спрямо К. Р., Й. А. и М. М., обвинени в държане с цел разпространение на повече от 1 килограм високорискови наркотични вещества – марихуана, кокаин и амфетамини – престъпление по чл. 354а ал.1 вр. чл. 20 ал.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс, а спрямо К. Р. – и за това, че управлявал моторно превозно средство след употреба на наркотично вещество /кокаин/ – престъпление по чл. 343б ал. 3 от Наказателния кодекс.

Тримата мъже са привлечени към наказателна отговорност за тежко умишлено престъпление, за което Наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода.

Спипаха трима дилъри с над килограм дрога в Пловдив (СНИМКИ)

Съдът прецени, че от доказателствата по делото, събрани до момента, може да се направи обосновано предположение за съпричастност на всеки от обвиняемите К. Р., Й. А. и М. М. към престъпленията, за които са им повдигнати обвинения.

Окръжен съд – Пловдив прие, че при мярка различна от задържане под стража е налице реална опасност от извършване на престъпление.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив на 24 ноември 2022 г. от 10.00 часа.

Подобни статии

Top