Троен празник за хората от „За достоен живот“ в Раковски

Сдружение „За достоен живот“ в Раковски отпразнуваха три празника наведнъж

По традиция членовете от сдружението се събират всяка година, за да отпразнуват Международния ден на жената – 8-ми март. Тази година обаче, членовете на „За достоен живот“ отбелязаха три празника наведнъж. Те се събраха вчера, за да отбележят Националния празник, Баба Марта и 8-ми март.

120 са членовете на Сдружение „За достоен живот“, които активно участват в културния и обществен живот на община Раковски.

Въпреки своите особености и нужди членовете на сдружението доказват, че също могат да бъдат пълноценни в много сфери на своя живот като например участието им в спортния празник. Вдигане на гирички, дартс, състезание с колички, хвърляне на топка в кош са само част от спортните игри, в които се състезават по време на спортния ден. Традиционен е и  благотворителния концерт в подкрепа на децата от сдружението.

Заместник кметът на община Раковски Йовко Романов уважи тържеството на хората в неравностойно положение.

Романов поздрави събралите се раковчани от сдружението за трите празника. Той шеговито се обърна към мъжете да направят дамите по-щастливи и да омилостивят нежната половинка на човечеството, за да има повече слънце и пролетни дни през месеца на жената.

Специален поздрав към всички за празника и предстоящото тържество отправи председателя на „За достоен живот“ Иванка Червенкина. Тя прочете рочете прочувствена поема за жената и майката.

 

 

Подобни статии

Top