Тройният убиец от Рогош стрелял, след като роднините му потрошили прозорците на къщата (СНИМКИ/ВИДЕО) - DC news

Тройният убиец от Рогош стрелял, след като роднините му потрошили прозорците на къщата (СНИМКИ/ВИДЕО)

Според адвоката на Николай Христов, той се обадил на спешния телефон 112 след убийството

Състав на Пловдивския окръжен съд остави зад решетките днес тройния убиец от Рогош Николай Христов. 39-годишният мъж бе докаран с белезници в съда, след като на 6 август застреля чичо си и двамата си първи братовчеди в собствения си дом, пред очите на дъщеря си.

В съдебната зала днес стана ясно, че в злощастния ден Христов тъкмо се прибрал у дома, където го причаквали роднините му. Между тях и неговото семейство имало дългогодишна вражда – още от 2009-2010 година, заради имотни разправии. Напрежението между двата клона на фамилията довело дотам, че 71-годишният Енчо Манолов и двамата му сина – Стефан Манолов, на 49 г., и Веселин Манолов, на 43 г., нахлули в двора на къщата на Николай, въоръжени с метални тръби и колове. Те разбили с металните пръти стъклата на къщата му, единият от тях хвърлил желязото към Христов.

В същото време Николай бил вкъщи с дъщеря си. Той се дръпнал три метра назад, извадил пушката си и стрелял. Според адвоката му Валери Стоичков, мъжът не се е целил персонално по роднините си, а е стрелял по силуетите им. В резултат, от изстреляните от него пет куршума, три уцелили чичо му и братовчедите.

Изправят пред съда тройния убиец от Рогош

„Тези хора насилствено са отворили металната врата на дома на подзащитния ми, влезли са 20 метра навътре с металните тръби. Това обаче не е отразено в кориците на делото от обвинението“, подчерта защитникът. По думите му със своите действия тримата са поставили под опасност живота на Христов и дъщеря му.

1 2

Подобни статии

Top