Цех в Асеновград шиел ментета, арестуваха собственика (СНИМКИ) - DC news

Цех в Асеновград шиел ментета, арестуваха собственика (СНИМКИ)

При спецакция е пресечено незаконното производство на фалшиви дрехи

Разкриха шивашки цех в Асеновград, в който се произвеждали дрехи-ментета, съобщиха от полицията. В хода на специализирана операция в цеха са били открити готови изделия с поставени знаци и надписи на защитени търговски марки, без съгласие на правопритежателите. Иззети са множество артикули, както и използваните за незаконната дейност машини, заготовки и елементи.

За срок до 24 часа е задържан собственикът на производствената база. Образувано е досъдебно производство по за използване в търговска дейност марка, без съгласието на притежателя на изключителното право. Процесуално-следствените действия продължават, предстои да бъде уточнен точния брой на конфискуваните стоки.

В рамките на спецоперацията на територията на РУ-Асеновград полицията предприе превантивните мерки за предотвратяване на закононарушенията в малките и отдалечени населени места в Пловдивска област. В акцията участваха служители на РУ-Асеновград, секторите „Пътна полиция“ и „Специализирани полицейски сили“ и Зонално жандармерийско управление. Включиха се и представители на ТД на НАП, Областна дирекция по безопасност на храните и Регионална дирекция по горите. Работата на смесените екипи беше на територията на Асеновград, Садово и селата Боянци, Болярци, Караджово, Богданица и Чешнегирово.

Проверени са 232 лица и 182 МПС, 28 търговски обекта, 8 питейни заведения и 4 пункта за черни и цветни метали.

Към 16 ч., за констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата служителите на реда са съставили 27 акта и 50 глоби с фиш. Допълнително са връчили и 50 електронни фиша.

В три от случаите административно отношение е взето и от инспекторите на ТДНАП и ОДБХ.

Подобни статии

Top