Целувката на Кобрата го направи звезда в САЩ!

Въпреки че е заплашен от съд от Джени Суши, както и от служебна загуба от Богдан Дину, следващ мач на българина ще бъде супер гледан

Кубрат Пулев е заплашен от служебна загуба, която може да нанесе сериозен удар върху кариерата му. Румънецът Богдан Дину настоява да му бъде присъдена победа в двубоя, игран на 24 март в Коста Меса, САЩ, съобщи bTV.

Тогава Кобрата повали съперника си в нокаут в седмия рунд, след като получи тежка аркада в четвъртия. В началото на тази седмица от щаба на Дину подадоха жалба пред Спортната комисия на щата Калифорния. Мотивът бе нанасяне на непозволени удари в тила.

Първоначално се смяташе, че мениджърът на румънеца – Грег Коен, настоява за преиграване. Оказа се обаче, че искът е за служебна загуба.

Интересното е, че казусът ще бъде разгледан на 14 май. За същия ден е насрочено заседание на комисията по друг повод, засягащ пряко Пулев – целувката по устните на репортерката Джени Суши. Заради добилия скандална популярност случай българинът е със замразен лиценз за Калифорния. Ако решението бъде потвърдено, той временно ще загуби права да се боксира на територията на Съединените щати.

В същото време „Целувкагейт“ може да донесе и доста позитиви на най-добрия български професионален боксьор и официален претендент за титлата на IBF, който набира все по-голяма популярност в САЩ.

Това сочат данните от гледаемостта на ESPN, който излъчи мача му с румънеца. В деня на оригиналното излъчване на срещата 23 март американският телевизионен гигант отчете най-ниската си посещаемост за боксово събитие от много време насам.

Но седмица по-късно повторението на двубоя е било гледано от 25% повече зрители, отколкото директното излъчване и аудиторията надхвърля половин милион домакинства, които са платили да го проследят отново. Като причина за този огромен интерес американците отчитат разразилия се скандал със Суши и повишеното внимание на американците към него.

Така евентуален нов негов мач на територията на САЩ ще предизвика много по-голям първоначален интерес. За да се случи такъв обаче, той трябва да успее да се разбере с адвокатите на репортерката и лицензът му да бъде „размразен“.

Подобни статии

Top