Цените на билети и карти за градския транспорт в Пловдив остават без промяна, засега

С общо 265 000 лева са санкционирани двама от пловдивските превозвачи заради стари автобуси

Община Пловдив ще разработи нов механизъм за разплащане към фирмите превозвачи, така че пловдивчани да получат по-добра услуга. Това заяви кметът Здравко Димитров на инициираната среща с пловдивските общински съветници по темата. Що се отнася до потребителите на услугата също се обмислят нови решения, а именно гражданите да заплащат билетите си с дебитни, кредитни или транспортни карти, SMS (по подобие на „Синя зона“).

По думите му засега, обаче, няма да се увеличава цената на билетите и картите за градския транспорт. Димитров подчерта, че разбира сериозното положение, в което се намират превозвачите заради извънредното положение и мерките, наложени за ограничаване на COVID 19, но Общината е пуснала уведомление към консорциума, който обслужва градския транспорт за това, че две от фирмите в него не изпълняват договора от 2018 година, като не спазват изискването автобусите, които се движат, да бъдат с екологичен клас EURO 6 и годината на регистрация да бъде след 2014 година.

В писмото е указано, че ако в срок от един месец не бъдат заплатени неустойките в размер на 145 000 лева и 120 000 лева за двете фирми, както и отстраняване на нередностите по договора, то същият ще бъде прекратен едностранно и ще се пристъпи към процедура за сключване на временни договори и провеждане на обществена поръчка с нови правила и по нови критерии, обясни ресорният зам.-кмет Тодор Чонов.

Що се отнася до Транспортния проект, то Чонов обяви, че ще бъдат предявени и претенции по съдебен път спрямо фирма – изпълнител „Индра“.

Подобни статии

Top