"Цифрова кабелна корпорация" настоява за спешна проверка от община "Родопи" заради прекъснато оптично трасе - DC news

„Цифрова кабелна корпорация“ настоява за спешна проверка от община „Родопи“ заради прекъснато оптично трасе

В сигнал до началника на отдел „Контрол по устройство на териториите и строителството” в община „Родопи“ се съобщава за незаконни изкопни дейности, довели до прекъсване на тръбната и кабелна мрежа

Сигнал до началника на отдел „Контрол по устройство на териториите и строителството” в община „Родопи“ Нели Ангелова за извършено незаконно строителство, в резултат на което е увредена междуселищната кабелно-електронно-съобщителна мрежа на на „Цифрова каблена корпорация“ на територията на община „Родопи“ изпрати управителят на дружеството Иван Гологанов.

В сигнала се сезират общинските власти за това, че вчера – 7 март 2023 година, малко след 9,10 ч. сутринта е прекъснато оптичното трасе, част от междуселищната мрежа на дружеството, изградена и въведена в експлоатация с разрешение за ползване на РДНСК-Пловдив. В нея е изтеглен оптичен кабел съгласно удостоверение № 87/18.08.2014г.

Техническите лица, служители на DCCorporation, изпратени за справяне с аварийната ситуация, са констатирали на място, че се извършват изкопни действия с багер, който е прекъснал и тръбната, и кабелната мрежа малко след разклона на Кукленско шосе по посока винарската изба на Аграрния университет, като са посочени и съответните GPS координати.

Извършваните дейности са се извършвали от лице, не пожелало да предостави личните си данни, се казва в сигнала. По проведените разговори между служителите на Цифрова кабелна корпорация и извършителя, става ясно, че господинът извършва тези строителни мероприятия без каквито и да са  строителни книжа.

Към днешна дата – 08.03.2023 г. същият отказва да заплати за нанесените щети на тръбната мрежа и дори вече зариват изкопа, с идеята да бъдат прикрити следите от действията им, се допълва в сигнала до отдел „Контрол по устройство на териториите и строителството”.

„Обръщам се към Вас в качеството на контролен орган, за да изпълните правомощията си и направите спешна проверка на място“, посочва в сигнала си г-н Гологанов.

В сигнала са предоставени и снимки от мястото на увреждането. От дружеството очакват бързи действия от страна на администрацията на община „Родопи“.

Подобни статии

Top