ЦИК тегли жребий за номера на партиите и коалициите

19 партии и 9 коалиции влизат в битката за 46-тото НС

Централната избирателна комисия информира, че от 10.30 часа ще се проведе жребий за определяне на поредните номера на партиите и коалициите, регистрирали кандидатски листи, в бюлетината за гласуване за народни представители на 11 юли 2021 г. и жребий за определяне на реда за представяне на кандидатите, регистрирани от партиите и коалициите, в различните форми на предизборна кампания по БНТ и БНР.

Тегленето на жребиите се извършва публично и ще се излъчва по националната телевизия и онлайн на сайта и на фейсбук страницата на ЦИК, като на него могат да присъстват по един представител на партия и двама представители на коалиция, регистрирани за участие в изборите за народни представители на 11 юли 2021 г.

Жребиите ще се проведат при спазване на всички противоепидемични мерки в сградата на Народното събрание, пл. „Княз Александър I“ № 1, във фоайето на зала „София“, вход откъм Ларгото.

До изборите остават 45 дни, като на 11 юни официално започва предизборната кампания, която приключва на 9 юли. 10 юли е ден за размисъл, а на 11 юли ще се проведат предсрочните избори.

Подобни статии

Top