Цистерна с гориво се вряза в мантинелата на магистралата край Пловдив, влезе в насрещното

Затруднено е движението в пловдивския участък на автомагистрала „Тракия“ в посока Бургас.

Причината е катастрофа в района на 133-ти км край с. Войводиново. Трафикът в участъка се подпомага от полицейски екипи, съобщиха от пресцентъра на пловдивската полиция.

По първоначални данни около 15.40 ч. днес в ОДМВР – Пловдив постъпила информация за цистерна с гориво, която пътувала към София, но при неизяснени за сега обстоятелства преминала през средната разделителна мантинела в района на 133-я км и навлязла в скоростната лента за движение в посока Бургас.

По първоначални данни няма пострадали.

Трафикът към Черноморието се осъществява в активната и аварийна ленти и се подпомага от изпратените на място полицейски служители. Там е насочен и противопожарен екип.

Шофьорът на цистерната е на 60 години, не е употребил алкохол, уточняват от ОДМВР.

Очаква се тежкотоварното превозно средство да бъде изтеглено с репатрак. От полицията апелират водачите на автомобили да преминават с повишено внимание и да проявят търпение и толерантност за недопускане на други пътни произшествия.

За кратко ще бъде спряно движението в посока Бургас заради започналото изтегляне на катастрофиралата цистерна край Войводиново. Автомобилите се насочват през източнообходния път на Пловдив.

Подобни статии

Top