ЦСКА набеляза Слави Шопов

„Червените“ ще трябва да плятят сериозна сума, защото талантът има договор до лятото на 2021 година

ЦСКА-София вече е набелязал първостепенните си трансферни цели през лятото, пише „Меридиан Мач“. „Червените“ сменят политиката и се насочват към млади български попълнения, за да избягат от високите заплати на чужденците. Към днешна дата най-сериозен е интересът към трима играчи от Първа лига.

Това са младите звезди на Черно море Виктор Попов и Мартин Минчев и талантът от Ботев (Пловдив) Станислав Шопов. От лагера на „червените“ твърдят, че ще направят всичко възможно, за да ги вземат, ако не всичките – то поне един или двама.

Трансферите ще се осъществят трудно, тъй като и тримата имат договори и ще трябва да се плаща за правата им. Очаква се в преговорите от ЦСКА-София да атакуват клубовете на тримата със солидни клаузи в договорите, според които бившите им отбори ще задържат двуцифрен процент от правата при евентуална бъдеща продажба.

Слави Шопов има договор с Ботев до лятото на 2021 година и „червените“ ше трябва да платят и сероизна трансферна сума за таланта, към когото имаше интерес и от италианския СПАЛ, но трансферът му пропадна заради исканите 300 хиляди евро откупна клауза.

Минчев беше основна цел и преди сезона, но до сделка не се стигна. Изданието твърди, че играчът имал интерес да премине на „Армията“. Попов пък е отличен вариант за запълване на позицията на десния бек. Любопитното е, че звездата му изгря именно на „Българска армия“ при победата на Черно море с 3:1 в началото на сезона.

Подобни статии

Top