ЦСКА отново издига кандидатурата на Димитър Бербатов

Шефовете на „армейците“ ще платят всички дължими суми, натрупани заради източването на клуба в предишните години

ЦСКА отново ще издигне кандидатурата на Димитър Бербатов за президент на Българския футболен съюз. Това съобщиха „армейците“ на официалния си сайт. Вчера това направиха и от пловдивския клуб Марица.

Конгресът на БФС на 18 март отново ще бъде изборен и бившият нападател на Манчестър Юнайтед е един от канддатите за президент на футболния ни съюз. На предишния Конгрес на БФС, който беше на 12 октомври 2021 г., ЦСКА отново издигна кандидатурата на Бербатов, който тогава загуби от Борислав Михайлов.

Ето какво написаха „червените“ в сайта на клуба относно сегашната кандидатура:

„Армейци,

ЦСКА ще издигне отново кандидатурата на Димитър Бербатов за президент на БФС.

Това ще стане в определените срокове и съгласно законовите процедури във връзка с предстоящия изборен конгрес на футболната ни централа през март.

Клубът продължава да подкрепя Димитър Бербатов, екипа му и концепцията за промяната, като вярваме, че е наложителна да се случи, за да може българският футбол да прогресира напред“, написаха „червените“ на официалния си сайт.

В същото време ръководството на ЦСКА излезе с официална позиция относно решението на КАС и ФИФА да забрани на клуба да картотекира нови играчи заради дълг към бившия футболист на клуба Юнес Бенжелюн. Позицията беше публикщувана в официалния сайт на клуба и подписана от тримата акционери – Христо Стоичков, Юлиян Инджов и Гриша Ганчев.

„Армейци,

Във връзка с решението на КАС и ФИФА да блокира трансферите на ЦСКА, Ви информираме за следното:

В последните 5 години армейският клуб водеше тежки битки във ФИФА и КАС с адвокатите на футболистите Сержиньо Рибейро, Гуидо Ди Вани, Нилсон Барош, Бернардо Тенгариня, Юнес Бенжелюн и агентите Мадам Ба и Хуан Руано. Повечето от Вас, обичащи клуба, дори не се сещат кои са тези лица, нали?

Да, но стойността на делата и предявените претенции за обезщетения е над 1 500 000 евро!

Интересен е фактът, че тези футболисти и агентите не зачетоха българското законодателство и не потърсиха в установения от закона срок дължимото от синдика на дружеството в несъстоятелност.

Друг интересен факт е, че доста идентични дела, заведени от други футболисти и агенти като Иван Боладо, Сивард Спрокел, Хуан Уриарте и т.н, ЦСКА справедливо и законно спечели съдебните битки именно в тези споменати футболни институции.

За финал, драги армейци, нека се запитаме: КОЙ директор с какви съображения и по каква футболна логика е подписвал и не е спазвал тези договори с произтичащите от тях подобни неустойки?

Кое спортно-техническо ръководство е позволило да се привличат подобни знайни и незнайни футболни виртуози, които без една изиграна минута за ЦСКА сега да търсят милиони?

Кой сега в цялата ситуация се е наредил на опашката, за да намаже дебело филията? Това не е въпрос в повишена трудност… Както се казва – знаем се…

Парите ще бъдат платени! И дано да са последните източени заради безхаберие и безотговорност финансови средства от клуба!

С уважение: Христо Стоичков, Юлиян Инджов и Гриша Ганчев“,

Подобни статии

Top