ЦСКА празнува 74 години от основаването си - DC news

ЦСКА празнува 74 години от основаването си

Стоичков: 74 години история написани със златни букви

Ръководството на ЦСКА публикува на официалния сайт на „червените“ поздравителен адрес към всички привърженици на тима по повод 74 години от основаването на клуба. В този период „армейците“ печелят шампионската титла на България рекордните 31 пъти, триумфират 21 пъти с Купата на България и достигат три пъти до полуфиналите в турнира за Купата на европейските шампиони (КЕШ), който е предшественик на сегашната Шампионска лига.

Ето какво написаха от ЦСКА по случай празника:

„Скъпи армейци,

Днес ЦСКА празнува 74-ата годишнина от основаването си. 74 години, в които свещените четири букви не спират да палят сърцата ни, да ни карат да се радваме и да плачем, да чакаме с трепет всеки следващ мач, с радостта и разочарованието, които ни носят. Защото сме горди фенове на ЦСКА! А любовта към ЦСКА е по-силна от всяка една трудност. И всеки изстрадан триумф е по-сладък и по-ценен.

Историята на ЦСКА е пълна с успехи, но привържениците винаги са били неотлъчно до клуба и при най-големите радости, и в най-тежките моменти. Времето е отредило на нашия любим отбор винаги да има водеща роля не само в българския спорт, но и на международната сцена. Редица велики състезатели, треньори и ръководители са оставили имената си със златни букви през изминалите 74 години.

Но най-много са имената на тези, които не спират да подкрепят любимците си – на стадиона, пред телевизорите – от Айтос до Чикаго и от Козлодуй до Рио де Жанейро. Благодарение на нашите фенове ЦСКА живее в цял свят и е не просто социален феномен – това е искрена и чиста любов, която минава през граници и континенти!

От създаването си през 1948 г. до сега нашият велик клуб е обогатил витрините на клубния Музей на спортната слава с рекордните 31 шампионски титли и 21 национални купи, гордеем се с 3 полуфинала в Европа и безброй незабравими футболни вечери, които са ни донесли моменти на радост, гордост и величие.

Вярваме, че още много хубави мигове предстоят пред всички нас, които сме свързани с най-успешния български клуб. Честит рожден ден на нашата спортна любов!

Честит празник на всички привърженици!

САМО ЦСКА!“.

Легендата на българския футбол Христо Стоичков поздрави ЦСКА за 74-та годишнина от основаването на клуба. „74 години история написани със златни букви! 74 години слава! Честит рожден ден, ЦСКА! Честит рожден ден, армейци“, написа Стоичков в социалните мрежи.

Носителят на Златната топка играе на „Българска армия“ в периода 1984-1990, като с „червените“ става три пъти шампион на България, четири пъти печели Купата, а през 1990 става носител и на Златната обувка за голмайстор на Европа.

Подобни статии

Top