ЦСКА празнува 75 години от основаването на клуба - DC news

ЦСКА празнува 75 години от основаването на клуба

Днес е ден на отворените врати на стадион „Българска армия“, „червените“ настояват  наказанието им от 2 мача без публика да отпадне или да бъде смекчено

ЦСКА отбеляза 75-годишнината на клуба с ден на отворените врати на стадион „Българска армия“. Привържениците на отбора имаха възможност да влязат в съблекалнята на „червените“ и да разгледат терена и музея на клуба.

„Величие – това е призванието на армейския клуб. Надяваме се добрите времена да продължават. Титла, купа, стадион – всичко това подхожда на ЦСКА“, заяви изпълнителният директор на клуба Стоян Орманджиев.

По случай празника от клуба са организирали множество инициативи през днешния ден – детски футболен турнир, изложба „Родени за величие“, а официалната церемония е довечера от 18 часа във Военния клуб, където ще се съберат легенди на клуба, олимпийски и световни шампиони, носили червения екип.

В  същото време ръководството на ЦСКА настоява Апелативната комисия на БФС да се събере максимално бързо и да разгледа жалбата на „червените“ срещу наказанието от два мача без публика след инцидентите на мача срещу Лудогорец.

Изпълнителният директор на ЦСКА Стоян Орманджиев заяви, че клубът настоява наказанието да отпадне, но предложи и варианти за частично затворен стадион или за присъствието на трибуните само на деца и майки.

„Когато се налагат наказания, нека да бъдат с еднакъв аршин към всички отбори. Нека тази строгост да бъде прилагана еднакво към всички.

Искаме това наказание да отпадне. Има варианти и с частично затворен стадион, деца с майки да дойдат на стадиона. Апелативната комисия да се събере максимално бързо. Това касае голям брой привърженици.

Съгласен съм, че заради шепа хора страдаме всички, които искаме да бъдем на стадиона и ЦСКА да побеждава. Губим най-важното си предимство – публиката. Поведението е недопустимо. Много пъти съм го казвал – и на мача със Славия, и на мача с Лудогорец се прекрачиха граници, които не бива да бъдат прекрачвани.

Хореография, песни, скандирания – това, което правят привържениците ни е страхотно! Но има някои неща, които са в повече. Веднага, след като разбрахме наказанието, с юридическия екип подготвихме необходимата жалба. Обстойно сме описали с какво не сме съгласни. Обосновали сме се и сме поискали доказателства за тези много тежки наранявания, които са получени. Искаме медицинска експертиза. Имало много тежко пострадали и ние сме много загрижени за тях“, каза още Стоян Орманджиев.

Източник: БТА, ЦСКА София 

Подобни статии

Top