ЦСКА с два лагера в Турция

Планирани са и 5 контроли срещу реномирани съперници

ЦСКА ще проведе лагер в два турски града – Алания и Белек, по време на зимната си подготовка. В южната ни съседка 31-кратните шампиони на България ще изиграят 5 приятелски срещи. „Армейците“ се събират за старта на подготовката на клубната база в Панчарево, където на 5 и 6 януари футболистите ще преминат медицински прегледи.

След края на изследванията „червените“ заминават за Алания. Тимът на Стойчо Младенов ще остане в средиземноморския курорт до 22 януари, като за момента е предвидена една приятелска среща там – срещу полския Стал (Миелец), в чиито редици се състезава бившият капитан на ЦСКА Божидар Чорбаджийски.

След престоя си в Алания футболистите и треньорският щаб ще отпътуват към друг турски курорт – Белек, където ЦСКА ще изиграе още 4 контроли – с австрийските Хартберг и Щурм (Грац), чешкия Будейовице и казахстанския Шахтьор (Караганда). Единствено за датата 28 януари, когато „червените“ трябва да изиграят два приятелски мача един след друг (срещу Щурм и Будейовице) все още няма окончателно потвърждение от страна на съперниците. Всички други са потвърдили спарингите, като остава само да бъдат уточнени терените и точния начален час на двубоите.

Лагерът в Турция ще приключи на 1 февруари, когато 31-кратните шампиони на България се прибират в София, за да продължат подготовката си на родна земя, където със сигурност ще изиграят още 1 или 2 контролни срещи.

Ето и цялата програма на ЦСКА за зимната подготовка на тима:

5 януари – събиране на Панчарево за прегледи

6 януари – прегледи и тръгване за Алания

21 януари – ЦСКА – Стал (Миелец)

22 януари – отпътуване за Белек

25 януари – ЦСКА – Хартберг (Австрия)

28 януари – ЦСКА – Будейовице (Чехия)

28 януари – ЦСКА – Щурм (Грац)

31 януари – ЦСКА – Шахтьор (Караганда)

1 февруари – прибиране в София.

Подобни статии

Top