Цвета Караянчева: Консултациите на президента са след дъжд качулка (ВИДЕО) - DC news

Цвета Караянчева: Консултациите на президента са след дъжд качулка (ВИДЕО)

Може би президентът се е стреснал от коментарите в обществото и търси причина да отложи изборите, предположи Караянчева

Консултациите, които провежда президентът в момента, са след дъжд качулка. Това заяви в Пловдив председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя бе в града под тепетата, за да се включив в Богоявленските тържества и ритуала по изваждане на кръста от водите на Марица.

„Дебатът трябваше да бъде много преди президентът да обяви датата. Датата вече е 28 март и тези консултации, които провежда президентът в момента са след дъжд качулка. Може би се е стреснал от това, което се случи в обществото като коментари и търси причина, за да може да ги отложи, затова и се среща със здравните власти. Консултациите трябваше да бъдат миналата година, да говорят компетентните, политическите сили, които са в и извън парламента, но явно в момента времето вече е изтървано“, посочи Караянчева.

Тя бе категорична, че по оттношение на изборите, трябва да се слуша това, което ще предпишат здравните власти.

„Изчакваме да видим техните препоръки, защото има много материали от други държави, които са провеждали избори в такава ситуация и очакваме тяхното заключение. Вчера разбрахме, че министър Ангелов и неговото ведомство готвят протокол, в който ще бъде много ясно очертано как ще гласуват карантинираните, тези, които са в болници – COVID болните, защото за другите има разписана процедура. Няма да оставим нито един български гражданин, който иска да гласува, да не може да го направи“, отбеляза парламентарист №1.

„Хубаво е, когато има такива празници като Богоявление, защото те ни сплотяват. И трябва да бъдем наистина много отговорни и при честването на тези празници“, подчерта още Цвета Караянчева. И призова: „Нека да сме отговорни, по-състрадателни и да слушаме какво ни казват компетентните власти, да слушаме щаба и да се предпазваме и ние, и нашите близки!“

Чуйте още във видеото, както и какво пожела на пловдивчани за Богоявление кметът Здравко Димитров:

Подобни статии

Top