Цвета Караянчева откри Народен събор Пловдив на Лаута, народни ритми огласиха "Тракия" (СНИМКИ/ВИДЕО) - DC news

Цвета Караянчева откри Народен събор Пловдив на Лаута, народни ритми огласиха „Тракия“ (СНИМКИ/ВИДЕО)

Депутат №1: Фолклорът е нашето съкровище, той е запазил българския дух

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри днес 5-я „Народен събор Пловдив“ 2020 в парк Лаута днес.

„Фолклорът е нашето съкровище, което през годините нашите предци са запазили и са предавали от поколение на поколение. Фолклорът е бил този, който е запазил българския дух, онзи бистър кладенец, от който ние, българите, гребем с пълни шепи“, посочи при откриването Караянчева. Тя добави, че е щастлива, че за една седмица идва за втори път в Пловдив.

„Чест е за мен да съм на този празник – на този урок по родолюбие. На тези сцени днес ще видим много талант, пъстри шевици, песни, танци, една въртележка от звуци, ритми и красота“, каза още Караянчева.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри 5-я Народен събор 2020 в Пловдив

Публикувахте от DCnews Новини от Пловдив и региона в Събота, 19 септември 2020 г.

„Много се вълнувам, когато чуя гайда, когато чуя хубав глас. Наистина всичко в мен започва да иска да танцува. Помните как преди години не можехме да минем спокойно през Лаута и как с малки стъпки направихме така, че хората да идват и да го ползват за спорт, свободно време, за почивка и народните събори станаха част от програмата и ежедневието на парка. Искам да благодаря и да се извиня на съседите, които живеят в близост и да им се извиня, че два дни ще има музика и трудно паркиране около домовете им, но аз вярвам, че те ще бъдат добри домакини. Предвидили сме много танци за дезинфекцият, много анонси на микрофон за това да се спазва необходимата дистанция. Искам да апелирам към вас да спазвате и правилата за движение и да осигурим едно безопасно и безаварийно преминаване на народния събор, за да излезем живи и здрави след събитието“, каза кметът на „Тракия“ Костадин Димитров, който приветства с добре дошли присъстващите.

Кметът на Тракия Костадин Димитров даде началото за 5-я Народен събор 2020 в Пловдив

Публикувахте от DCnews Новини от Пловдив и региона в Събота, 19 септември 2020 г.

1 2 3

Подобни статии

Top