Цвета Караянчева в Пловдив: Имаме все по-голяма нужда да бъдем обединени

Според Цветан Цветанов Съединението е един от най-светлите празници на страната

„Да бъдем здрави, обединени и да се чувстваме българи, където и да се намираме по широкия свят. Нека поне един път на ден да си казваме: „Съединението прави силата“ и това ще ни направи по-силни. Защото в тези времена, в които живеем имаме все по-голяма нужда да бъдем обединени, а в годините сме доказали, че ако сме обединени и сме заедно зад обща кауза, винаги побеждаваме“. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева след тържествения молебен по случай 133 години от съединението на България и празник на Пловдив.

„Съединението ни дава тази сила, която може само да ни даде по-добрия път.  Ако бъдем разединени, ако едната страна се противопостави на другата, ставаме много по-слаби като нация и като държава. Съединението не трябва да го възприемаме само като обединение на всички, които спорят днес в общественополитическия живот. Съединението трябва да е послание към семейството на първо място. Защото ако ние можем да се обединим в семейството си, ще можем да бъдем много по-миролюбиви, отзивчиви и всеотдайни в обществените си дела“, посочи и лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той също бе в Пловдив и присъства на тържествената литургия, отслужена от Пловдивския митрополит Николай в катедралния храм „Успение на Св. Богородица“.

Цветанов призна, че за него Съединението на България е един от най-светлите празници на страната, а Пловдив като символичен домакин на честванията за този празник, може да се гордее със стъпките към промените, които се случват в него, за да съхрани историята си.

„Така правим всичко възможно  това културно наследство да бъде видяно от всички, които посещават Пловдив и които живеят в него“, добави той.

„Много делегации посещават София, но всеки пита за културната столица Пловдив. Тук е невероятно място, където човек може да бъде зареден“, каза още Цветан Цветанов.

„Посланието, с което свързваме 6-ти септември е именно обединението и аз съм сигурен, че така може да постигнем всичко„, подчерта кметът Иван Тотев след тържествената служба.

„Аз съм изключително горд, че пловдивчани са в сърцето на тези процеси, които са започнали още с първите възрожденци, първите възрожденски родове, с борбата за църковна независимост“, допълни градоначалникът.

Подобни статии

Top