Цветан Кръстев: Някои творчески идеи могат да имат живот само в град като Пловдив - DC news

Цветан Кръстев: Някои творчески идеи могат да имат живот само в град като Пловдив

Първият участник в пилотното издание на резидентната проглама на Община Пловдив впечатлен от духа на заедност и общност в града под тепетата

Приключи творческия престой на Цветан Кръстев – първият резидент в пилотното издание на най-новата инициатива на Община Пловдив в подкрепа на свободните артисти и секторите на културата и туризма. Преди отпътуването си, той се срещна с Пламен Панов, заместник-кмет с ресор култура, археология и туризъм.

Артистът разкри, че е отделил много часове, за да наблюдава, проучва и анализира в детайли различни елементи от градската среда, които са съществени за уникалната атмосфера на Пловдив. Той сподели своите впечатления и от хората, с които се е срещнал и разговарял, което е потвърдило вътрешната му нагласа, че някои творчески идеи могат да имат живот само в град като Пловдив. Цветан Кръстев е впечатлен от духа на заедност и общност – благодатна почва за иновативни проекти предполагащи включването на зрителя като съавтор на творбата.

След 15 септември, артистът ще се завърне отново в Пловдив, за да разработи в детайли творческия си проект.

В началото на септември очакваме и другите двама участници в резидентната програма – Марияна Василева, която ще пристигне от Берлин, и Кирил Кузманов – от Лондон. Публиката в Пловдив ще има възможност да се запознае подробно с портфолиото и изявите на гостуващите артисти, както и с резултатите от техния престой в серия от индивидуални презентации и срещи, които предстоят като част от резидентната програма през септември.

Подобни статии

Top