Цветан Цветанов с награда за благи дела от пловдивска фондация (СНИМКИ И ВИДЕО)

Лидерът на ПГ на ГЕРБ подкрепил асеновградчанина Ники Иванов в борбата му с рака

Зам.-председателят на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и лидер на парламентарната група на партията Цветан Цветанов получи приз за благотворителност от пловдивската фондация „Сан Марко М“ на специална церемония днес. На церемонията бяха наградени още петима пловдивски бизнесмени, всеки от които – с принос към благотворителните каузи на неправителствената организация.

Самият Цветанов не присъстваше на тържеството, но учредителката на фондацията Миглена Трайкова обясни, че грамотата ще му бъде изпратена в централата на ГЕРБ. Лидерът на ПГ на ГЕРБ е участвал с лични пари и е съдействал за предоставянето на средства от касата на партията в подкрепа на лечението на асеновградчанина Николай Иванов, който страда от тежко онкологично заболяване. Общо над 6000 лв. е дарил Цветанов за благотворителност.

Сред отличените за добри дела тази година

са също бизнесмените Борис Калибацев, Оваким Хорикян, Георги Цанков, Христо Томов и общинският съветник инж. Иван Вичков. Всеки от тях е помогнал за различни каузи.

Наградата за Оваким Хорикян беше заради съпричастността му към проблемите на хората в неравностойно положение. Сред  каузите, в които е участвал, са благотворителни обеди в дома за възрастни и лежащо болни, дома „Княгиня Мария Луиза“ и коледните тържества за децата на загинали полицаи. Грамотата му бе връчена от ресорния зам.-кмет Георги Титюков.

Общинският съветник инж. Иван Вичков е подпомогнал набирането на средства за музикална формация „Сладурани“ при ОУ „Княз Александър Първи“ в Пловдив, кампания „Една по-различна Коледа“ и дома за възрастни и лежащо болни. Наградата на собственика на голям строителен хипермаркет под тепетата му бе връчена от кмета на район „Централен“ и негов съпартиец Георги Стаменов.

1 2

Подобни статии

Top