Цветана Манева и индонезийската посланичка откриват Италианския фестивал в Пловдив

Живописецът Васил Стоев дава старт на рисуването с бои за коса върху 12-метрова Стена на красотата

Актрисата Цветана Манева, посланикът на Индонезия в България – Нейно Превъзходителство Сри Астари Расджид, и съпругата на италианския посланик г-жа Антонела Ренси са официалните гости на церемонията по откриването на XXVIII-я Италиански фестивал на красотата и прическата.

Родната театрална и кино звезда ще пререже лентата на престижния моден форум за фризьорство и грим на 29 март, петък, в 11 часа пред Палата 2 на Международен панаир – Пловдив, съобщиха организаторите от „Christian of Roma“.

Тазгодишното издание на Италианския фестивал на красотата и прическата е тематично обвързано с естетическите послания на инициативата „Пловдив Европейска столица на културата 2019“. „Артистизмът ще бъде доминиращ фактор на 3-дневното събитие още от първата му секунда.

Такава бе идеята при избора на официалните гости – Нейно Превъзходителство Сри Астари Расджид е по професия художник, режисьор и моден дизайнер“, уточниха организаторите.

По традиция на откриването ще присъстват представители на областната и на общинската администрации в Пловдив, на Международен панаир – Пловдив, на бизнес и шоу елита у нас.

Пловдивският живописец Васил Стоев ще рисува с бои за коса върху 12-метрова Стена на красотата, рамкирана с 10 символа на Пловдив. Своеобразният пленер пред входа на Палата 2 ще започне половин час преди официалното откриване.

1 2

Top