Цветана Манева открива Фестивала на красотата и прическата в Пловдив

С бои за коса живописецът Васил Стоев ще рисува върху 12-метрово платно

Легендата на българското кино и театър Цветана Манева ще пререже лентата за официалното откриване на Италианския фестивал на красотата и прическата. 28-ят международен форум за фризьорство ще се проведе от 29 до 31 март в Палата 2 на Международен панаир – Пловдив.

Тазгодишното издание на Фестивала е тематично обвързано с естетическите послания на инициативата „Пловдив Европейска столица на културата 2019“, обявиха организаторите на модното събитие.

Възприемана като една от най-привлекателните популярни жени у нас за всички времена, Цветана Манева е и модна икона в България. Приносът й за изкуството и културата e безспорeн – тя е професор по актьорско майсторство, носител на най-престижните отличия за театър и кино у нас, член е на британското Шекспирово дружество. От 2004 година Цветана Манева е почетен гражданин на Пловдив.

„Съвкупността от фактите за личността на обичаната от поколения българи родна актриса определи безусловния ни избор за официален гост на церемонията“, обясниха организаторите на Италианския фестивал на красотата и прическата.

Зрелищното шоу „България и нейната съкровищница“ на фестивала

С бои за коса ще рисува върху 12-метрова Стена на красотата пловдивският художник Васил Стоев. Началото на своеобразния пленер е в 10.30 ч пред входа на Палата 2 – половин час преди официалното откриване на Италианския фестивал на красотата и прическата. Именитият живописец ще сътвори първото творческо послание, вграждайки го в художествения център на логото „Пловдив Европейска столица на културата 2019”.

Креативна атмосфера за Васил Стоев ще създават музикантите от пловдивската рок-група „The Doctor`s”. Стената на красотата ще бъде рамкирана с контурите на 10 символа на Пловдив – Стария град, квартал Капана, тепетата, Античния театър, паметника на Альоша и др. Посетителите ще могат да ги оцветяват, избирайки нюанси от различни бои за коса. Топколористи от Бразилия, Великобритания, Русия и Италия ще се включат в импровизирания пленер, рисувайки на Стената на красотата своето усещане за Пловдив.

Зрелищното шоу „България и нейната съкровищница“ е следващата атракция в програмата за откриването фестивала. Впечатляващият спектакъл, представен на последния конкурс „Мис България“, показва чрез ревю на прически емблематични образи за родината – маслодайната роза, плодородните жита, морето, жената болярка, славните владетели, нестинарите. В шоуто участват моделите от календара на „Christian Of Roma“ за 2019-а.

1 2

Подобни статии

Top