Цветанов и Караянчева в Пловдив за Съединението (СНИМКИ и ВИДЕО)

Караянчева и Цветанов положиха цветя пред паметника на революционера Захари Стоянов

Председателят на парламента Цвета Караянчева и  председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов са в Пловдив по повод Деня на Съединението и празника на града.

Заедно с тях политици, общественици, държавни и общински ръководители почетоха паметта на видния български писател, революционер и един от първите председатели на Народното събрание Захари Стоянов в Дондуковата градина в Пловдив.

Цвета Караянчева, Цветан Цветанов,  областният управител Здравко Димитров, председателят на ОбС Савина Петкова, кметът на града Иван Тотев, командирът на 68-ма бригада „Специални сили“ и пловдивските депутати, много граждани положиха венци и цветя на паметника и сведоха глави пред делото на възрожденеца.

Директорът на Историческия музей Стефан Шивачев разказа в словото си за дейността на Захари Стоянов преди и след Освобождението. Преди това в катедралния храм „Св. Богородица“ бе отслужена тържествена литургия за празника.

След церемонията в Дондуковата градина пък , бяха положени венци и цветя и на паметната плоча на капитан Райчо Николов на Джумаята.

Подобни статии

Един коментар

  1. Пловдивчанин написа:

    Като аптекарски шишета са се подредили.

Top