Цветен празник в Карлово, министърът на земеделието ще е част от "Празника на розата" - DC news

Цветен празник в Карлово, министърът на земеделието ще е част от „Празника на розата“

Проявите започват с ритуала „розобер“ в градини край града

Министърът на земеделието Иван Иванов, депутати и много чуждестранни туристи се очаква да присъстват днес в Карлово на Празника на розата.

Проявите започват с ритуала „розобер“ в градини край града, където символично ще бъдат откъснати ароматни цветчета, а самодейци от ансамбъл „Розова долина“ ще посрещнат тазгодишната Царица на розата Миглена Мандраджиева.

След това с шествие Царицата на розата ще открие тържествено празничните прояви, които ще се проведат на обновения централен площад, информира Радио Пловдив.

По обяд в комплекс „Старинно Карлово“ и Историческия музей ще има демонстрации по варене на розов цвят и дегустация на продукти от маслодайна роза. Вечерта са предвидени концерти на открито и празнична заря.

В Стрелча втори ден продължават проявите, посветени на Фестивала на туризма и етеричномаслените култури. И тук ще има ритуален розобер, както и Ден на отворени врати в старата розоварна, където може да се види процесът на розоизваряване. Вечерта са предвидени концерти и илюминации.

Подобни статии

Top