Цвети е сензацията на US Open! Изхвърли Мугуруса и е в третия кръг! (ВИДЕО) - DC news

Цвети е сензацията на US Open! Изхвърли Мугуруса и е в третия кръг! (ВИДЕО)

Великата българка и пловдивчанка победи бившата №1  в света със 7:5, 6:3

Цветана Прионкова хвърли бомбата на US Open, след като като елиминира носителката на две титли от Големия шлем Гърбине Мугуруса! Българката победи бившата №1 в света със 7:5, 6:3.

Това е едва втори мач за нашето момиче след близо три години пауза, което не и пречи да демонстрира отлична на форма.

Срещата започна по възможно най-лошия начин за Цвети – с пробив за Мугуруса, която е поставена под №10. Испанката затвърди лесно за 0:2 на 15, а в първите минути на корта беше в стихията си. При 2:4 Мугуруса стигна до три поредни точки за пробив.

Цвети обаче показа невероятен характер и успя да спечели сервис гейма си и намали до 3:4. Двете си размениха по гейм и резултата стана 4:5. Пиронкова играеше все по-добре и все по-добре. Българката успя да върне пробива за 5:5 при втората си възможност! Цвети лесно спечели подаването си за 6:5, а Мугуруса сякаш изпадна в криза. Пловдивчанката реализира нов пробив при третата си възможност за 7:5 и спечели първата част. Това вбеси Мугуруса и тя счупи ракетата си на две.

Във втория сет и двете тенисистки печелиха лесно сервис геймовете си. Първият по-интересен момент бе в четвъртия гейм на сета, когато Пиронкова пропусна пет точки за пробив и Мугуруса изравни геймовете – 2:2. Цвети проби за 5:3 след двойна грешка на испанката, а това беше достатъчно за българката да затвори мача в следващия гейм.

Така в следващия кръг Цвети ще срещне Дона Векич.

Подобни статии

Top