Цвети: Наредих се до легендарни фигури - това е чест, отговорност и щастие! - DC news

Цвети: Наредих се до легендарни фигури – това е чест, отговорност и щастие!

Спортист на годината за 2020 изказа благодарност на семейството си, на БФТенис и на всички журналисти

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова изказа благодарността си, че бе избрана за най-добър спортист на 2020 година. Преди минути пловдивчанката сподели в социалните мрежи, че за нея е привилегия да бъде редом с легенди в българския спорт, които в миналото са печелили същия приз. Сред тях са Георги Аспарухов, Боян Радев, Стефка Костадинова, Йорданка Донкова, Христо Стоичков, Йордан Йовчев, Мария Гроздева и други.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tsvetana Pironkova (@tpironkova)

„Спортист №1 на България за 2020 г. – чест, отговорност и изключително щастие! За мен е привилегия да се наредя до легендарни фигури, победители в 63-годишната история на „Спортист на годината“.

Благодарна съм за огромната любов от всички вас, която съм получавала винаги и в особено големи дози от момента на завръщането си на корта. Чувството е наистина страхотно.

Благодаря на всички спортни журналисти, които гласуваха за мен в най-престижната анкета за българския спорт – „Спортист на годината“.

В същото време искам да поздравя всички български спортисти, които даваха максимума от себе си в тази предизвикателна година, за да издигат бяло-зелено-червеното знаме възможно най-високо и по света да се говори позитивно за прекрасната ни страна.

Моето най-голямо благодаря е за моето семейство, които винаги са мой “гръб” и опора.

Специални благодарности за Българската федерация по тенис.

Какъв успех само за българския тенис – спортист №1, отбор №1 за 2020 заради вдъхновяващото представяне на момчетата на АТП Къп и избора на Григор Димитров за победител във вота на публиката!

Пожелавам на българския спорт и на всички вас успешна Нова година. И най-важното – бъдете здрави!“, написа Цвети.

Подобни статии

Top