Цвети няма да играе на турнира в Сен Мало

Първата българска ракета ще се завърне на корта в Белград в средата на май

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова отказа участие на турнира от сериите WTA 125 в Сен Мало (Франция) от 3 до 9 май, който е с награден фонд 115 хиляди долара.

Първата ни ракета бе подала заявка за участие в квалификациите, но очевидно е променила решението си и няма да играе в дебютното издание на турнира във френския град.

Това означава, че българските фенове ще трябва да почакат още, за да видят пловдивчанката отново на корта. Към момента изглежда, че това ще се случи на WTA 250 турнира в Белград. Пиронкова е в списъка с участнички в квалификациите за надпреварата в сръбската столица, която ще се проведе в периода 16-22 май.

Този вторник Пиронкова игра в квалификациите за турнира в Мадрид, където се изправи срещу възможно най-трудната опонентка – световната №54 Анастасия Севастова, която бе първа поставена в схемата на пресявките. Първата ни ракета спечели откриващия сет с 6:3, но след това мачът бе прекъснат заради дъжд. След подновяването на играта българката позволи на Севастова да ѝ отнеме инициативата и в крайна сметка загуби с 6:3, 4:6, 3:6.

Подобни статии

Top