Цвети Пиронкова окуражи националките ни за „Фед къп“

Най-добрата българска тенисистка приюти отбора на България за тренировки в кортовете си в Пловдив

Най-добрата българска тенисистка в последните години Цветана Пиронкова се срещна с националките на България за „Фед къп“. Пиронкова посети тренировката с идеята да помогне на по-младите със съвети на база големия опит, който има. Тя е рекордьорка по мачове за България в турнира. Пиронкова е изиграла 36 срещи в период от 12 години.

Националките започнаха от вчера подготовка за предстоящото участие на турнира в Полша. Българките тренират на кортовете на ТК „Пиронкови“ в Пловдив, а надпреварата за „Фед къп“ ще се проведе в Зелона Гора от 6 до 9 февруари.

България попадна в изключително силна група заедно с отборите на Украйна, Швеция и Естония в група I на зона Европа/Африка. В другата група са Русия, Полша и Дания.

За България ще играят Виктория Томова, Изабелла Шиникова, Гергана Топалова и Петя Аршинкова. Капитан на България е Дора Рангелова. Победителите от всяка група ще играят на финал за спечелване на промоция. Последният в групата пък ще играе, за да се спаси от изпадане.

От вчера тренировки започнаха Шиникова, Топалова и Аршинкова, а Томова ще се присъедини в последния момент, защото участва на турнир в Австралия.

Подобни статии

Top