Цвети Пиронкова: Ще подам заявка и за „Ролан Гарос“

За съжаление нищо не е сигурно заради пандемията от COVID-19, заяви пловдивчанката

Само преди дни стана ясно, че бившата ни първа ракета Цветана Пиронкова е подала заявка за участие на US Open, а това предизвика големи вълнения в тенис общността у нас. Българката потвърди новината чрез личния си профил в социалната мрежа Инстаграм и заяви, че ще подаде заявка и за участие на „Ролан Гарос“, съобщава tennis.bg. Цвети обаче посочва, че не може категорично да потвърди участието си, на който и да е турнир заради постоянно променящата се ситуация с коронавируса.

Цвети Пиронкова се завръща, в основната схема на US Open e!

Припомняме, че още на 11 март българката съобщи, че има желание да се завърне в игра, но ситуацията с COVID-19 обърка сериозно плановете ѝ.

Ето и пълното съобщение на Цвети:

„Здравейте, приятели! Бих искала да споделя с вас малко информация относно намеренията ми за участие на турнирите от веригата на WTA през този сезон. Знаете, преди няколко месеца ви споделих желанието си отново да се състезавам на професионално ниво. За съжаление обаче поради пандемията от Covid-19, тенис сезона тази година вече е ограничен до едва няколко турнира, чийто провеждане отново не е напълно сигурно.

Подала съм заявки за участие на няколко турнира, включително и US Open. Предстои да подам заявка и за турнирите на червена настилка в Европа, сред които и Roland-Garros. Поради множество фактори свързани с условията за провеждане на турнирите в момента, ограниченията при пътуване и цялостната обстановка, не мога категорично да потвърдя участието си на който и да е турнир. Това е и причината, поради която до този момент не съм споделила официално тенис календара си. Продължавам да следя изкъсо обстановката и информацията за всеки един турнир, която се променя ежедневно и на базата, на която ще взема финално решение за участие на съответния турнир. В рамките на следващата седмица предстои да взема решението за участието ми на US Open, което ще споделя с вас своевременно. Благодаря ви за разбирането и подкрепата!“

 

View this post on Instagram

 

Здравейте, приятели! Бих искала да споделя с вас малко информация относно намеренията ми за участие на турнирите от веригата на WTA през този сезон. Знаете, преди няколко месеца ви споделих желанието си отново да се състезавам на професионално ниво. За съжаление обаче поради пандемията от Covid-19, тенис сезона тази година вече е ограничен до едва няколко турнира, чийто провеждане отново не е напълно сигурно. Подала съм заявки за участие на няколко турнира, включително и US Open. Предстои да подам заявка и за турнирите на червена настилка в Европа, сред които и Roland-Garros. Поради множество фактори свързани с условията за провеждане на турнирите в момента, ограниченията при пътуване и цялостната обстановка, не мога категорично да потвърдя участието си на който и да е турнир. Това е и причината, поради която до този момент не съм споделила официално тенис календара си. Продължавам да следя изкъсо обстановката и информацията за всеки един турнир, която се променя ежедневно и на базата, на която ще взема финално решение за участие на съответния турнир. В рамките на следващата седмица предстои да взема решението за участието ми на US Open, което ще споделя с вас своевременно. Благодаря ви за разбирането и подкрепата! ❤️

A post shared by Tsvetana Pironkova (@tpironkova) on

Подобни статии

Top