Цвети ще играе на турнира на ITF в Дубай

Първата българска ракета и Виктория Томова стартират от квалификациите през декември

Двете най-добри български тенисистки – завърналата се след майчинство Цветана Пиронкова и Виктория Томова, са заявили участие на турнир от веригата ITF в Дубай през декември. Сезонът в WTA тура вече приключи, но в ITF турнирите продължават и Цвети и Вики явно са решили да загреят за 2021 година с участие в надпреварата в най-популярния град в ОАЕ.

Турнирът в Дубай е на твърда настилка, с награден фонд 100 000 долара и ще се проведе между 7 и 13 декември. Пиронкова и Томова са заявили участие в квалификациите, тъй като ранкингът им не е достатъчно висок, за да влязат директно в основната схема.

Други две българки Изабелла Шиникова и Елица Костова също имат имат шансове за участие, които обаче изглеждат минимални, тъй като те са съответно 26-а и 29-а в списъка на чакащите за място в квалификациите.

Две китайки от Топ 50 на световната ранглиста – Цян Ван и Шуай Жан, са тенисистките с най-предно класиране, записани в основната схема, а други по-интересни участнички са полякинята Магда Линет, французойката Кристина Младенович, британката Хедър Уотсън, чехкините Катерина Синякова и Барбора Крейчикова (победила Пиронкова на „Ролан Гарос“), италианката Камила Джорджи и румънката Сорана Кърстя.

Подобни статии

Top