Цвети започва квалификациите за AO срещу японката Киока Накамура

Виктория Томова стартира в Дубай срещу австралийката Шарлот Кемпенаерс-Пууз, а Изабелла Шиникова срещу втората поставена Осеан Доден от Франция

Четири български тениистки ще участват в квалификациите за Australian Open. Пресявките за турнира от „Големя шлем“ започват утре и ще се проведат в Дубай (ОАЕ).

Първата ни ракета Цветана Пиронкова е поставена под №21, като в първия кръг ще се изправи срещу 25-годишната японка Киока Окамура. При успех във втория кръг Цвети ще играе с На-Ли Хан (Южна Корея) или Юлия Грабхер (Австрия). Във финалния трети кръг е възможен двубой на пловдивчанката срещу №15 Маргарита Гаспарян от Русия.

Виктория Томова е поставена под №24 и ще започне квалификациите срещу участващата с „уайлд кард“ представителка на Австралия Шарлот Кемпенаерс-Пууз. В тази част на схемата е и 11-ата поставена в пресявките Тереза Мартинцова (Чехия), с която Вики може да се срещне във третия финален кръг.

Жребият не беше благосклонен към Изабелла Шиникова, която на старта ще срещне втората поставена Осеан Доден (Франция). Ако стигне до решителния кръг, софиянката може да срещне в него Моника Никулеску (Румъния, №28).

Германката Антониа Лотнер ще бъде съперничката на четвъртата ни представителка в турнира Елица Костова. При успех във втория кръг Костова ще играе с Исалин Бонавентур (Белгия, №13) или Наталия Костич (Сърбия).

Припомняме, че Откритото първенство на Австралия ще започне на 8-и февруари. Спечелите квоти ще станат известни на 13 февруари, сряда и веднага ще трябва да заминат за Мелбърн. Там те ще бъдат поставени в двиседмична строга карантина, съгласно протокола на австралийските здравни власти.

Подобни статии

Top