„Цветният килим“ в центъра на Асеновград се размести, викат фирмата-строител за поправка

На няколко места в центъра на града настилката пропада и са се образували неравности.

Поставените само преди по-малко от половин година плочки на площад „Акад. Николай Хайтов“ в Асеновград се разместиха. За некачественият ремонт вече има подадени няколко сигнали в община Асеновград.

На няколко места в центъра на града настилката пропада и са се образували неравности. Хората коментират,че ремонтът е извършен изключително некачествено, като особено сериозен е проблемът в горната част на площада, където плочките са криви и на вълни.

Цветен килим в центъра на Асеновград

Само няколко месеца, след като настилката в центъра на града беше изцяло подменена с нова, плочките се повдигат и  разместват.

Това сериозно затруднява пешеходците, особено след валежи. Според технологията плочките се подреждат върху пясъчна основа и явно на места не са били залепени добре.

Затова възмутени гражданите настояват да се извърши проверка на обекта и да се предприемат действия за отстраняването на проблема.

Обектът е  в гаранция, затова община Асеновград вече е сезирала официално с писмо фирмата, извършила строителството. Още тази седмица екип от специалисти ще направи оглед за качеството на ремонта.

Плочките най-вероятно ще бъдат пренаредени, като ремонтът ще се извърши за сметка на строителя, обясниха от управата на града.

Близо 3300 квадратни метра настилка беше изцяло подменена, а реконструкцията на площада се наложи заради проекта за Воден цикъл в Асеновград.

Разкопават центъра на Асеновград заради водния цикъл

Повече от месец  центъра на Асеновград беше „изтърбушен“, а жителите на града бяха принудени да изтърпят неудобството на стелеща се пелена от прах и шум.

Новата настилка беше поставена изцяло за сметка на проекта, а фирмата-изпълнител имаше ангажимент да възстанови настилката изцяло, като запази визията на централния площад в първоначалния й вид.

 

Подобни статии

Top