Цветомир Найденов: Божков има профила на поръчителя на Слави Ангелов! (ВИДЕО)

Тити да не вярва на лъжите му за акциите на Левски, той ги държи, за да създава напрежение в държавата

Благодетелят на ЦСКА 1948 и един от най-големите финансови спонсори на българския спорт като цяло Цветомир Найденов заяви в „Здравей, България“ по NOVA, че собственикът на Левски Васил Божков държи акциите на клуба само за да създава напрежение и да дестабилизира държавата.

„На Васил Божков акциите на Левски не му трябват, но ги държи, за да създава напрежение. Той говори с политици, за да дестабилизира държавата. Нормално е да не иска да води разговор с мен, тъй като казвам истината и знам много неща за него. Много добре познавам Тити и му казах, че малко трябва да изчака, за да получи акциите на Левски“, заяви Найденов, който е бивш съдружник на Божков и е човекът, подал сигнал срещу него в прокуратурата.

„Той ни заплаши с убийство на 12 юни. Дотогава сме имали съвместен бизнес в една фирма и 9 игрални зали. Нашето семейство си има отделен бизнес. Не знаехме какво да правим, за това събирахме доказателства срещу Божков“, поясни Найденов.

Той обясни, че не е знаел за подкрепа от финансовия министър Владислав Горанов към Божков. Според него бизнесменът „никога не е казвал вярна дума, може да лъже и сега“. Найденов не очаква нищо от Божков. Те са си разделили бизнеса.

В интервю за bTV Васил Божков разказа, че три седмици е бил в затвор в емирствата, обвини премиера за съдбата на футболен клуб Левски и поиска оставката на Горанов. Телефонното интервю с Божков се проведе от Дубай. По думите му там той живее под наем, с пари от богати приятели, защото неговите сметки са блокирани.

Божков: Комисията по хазарта няма основание за отнемане на лиценза на „Еврофутбол“

„С Божков никога не сме били приятели, не сме излизали заедно по заведения, не ме е интересувало какво прави. Искам да опровергая един мит – че Божков ни бил създал. Към момента, в който станахме съдружници, фирмата ми вече действаше от 3 години“, обясни Найденов. Той разкри, че Божков го е рекетирал още през 2016 г. Найденов не е подал сигнал тогава, защото е бил на мнение, че органите на реда няма да вземат мерки.

Според него Васил Божков отговаря напълно на описанието на главния прокурор Иван Гешев за поръчителя на пребития разследващ журналист Слави Ангелов. Той обаче нямал доказателства срещу бившия си съдружник.

„Гледах му интервюто. Твърдението, че няма нищо общо с певицата ЛиЛана, е откровена лъжа. Тя му беше любовница над 10 години. Той й подари кола, тя си имаше специален час за посещения в „Нове Холдинг“. Като се вгледаш в детайлите от интервюто на този човек, виждаш, че той откровено лъже“, заяви бизнесменът.

„В хазартния бизнес повече няма да има рекет и търговия – това, което правеше Божков през последните 20 години. Хазартът е специфична материя и министърът на финансите не е длъжен да знае всичко, свързано с него. Комисията по хазарта е много самостоятелен орган“, добави Найденов.

Според него измамата на Божков е била много голяма и никой не е могъл да предположи какво е вършел бизнесменът. За Найденов, той трябва да бъде върнат обратно в България и съден.

Екипът на NOVA покани и бизнесмена Васил Божков за коментар, но той отказа.

Подобни статии

Top