Цветовете на полицията полетяха над Пловдив в акция за пътна безопасност (ВИДЕО+СНИМКИ)

Посланието е „Остани жив!  Пази живота!“. Поводът – отбелязване на Европейския ден без загинали на пътя

Стотици балони в бяло и синьо полетяха в небето над Пловдив за Европейския ден без загинали на пътя, предаде репортер на DCnews.bg от двора на ОУ „Петър Берон“. Пловдивското училище бе домакин на пловдивската полиция, която тази година е избрала да отбележи датата 16 септември по нетрадиционен начин.

Избрахме цветовете бяло и синьо неслучайно – те са отличителни за полицейските униформи и автомобили, разказаха от ОДМВР – Пловдив.

Преди това на площадката по безопасност на движението в двора на училището децата получиха открит урок с демонстрации и игри, подчинени на темата как да се пазят на пътя и поведението им като участници в движението.

Основен координатор на проекта за България е Главна дирекция ,“Национална полиция“, а инициативата за отбелязването му е под патронажа на министъра на МВР. В инициативата участват Регионално управление по образование и Областна администрация Пловдив. Вижте кадри: 

Балоните са сплетени под формата на цифрата НУЛА, символизираща отговорностите за опазването на човешкия живот и здраве на пътя.

Подобни статии

Top