Цял месец есенни празници на изкуствата в Асеновград! Музеен тур, кино и концерти без пари

Кулминацията на честванията ще бъде на рождената дата на големия творец – 15 септември.

Пред паметника на Николай Хайтов – тържествено ще бъде отбелязана 100-годишнината от рождението на писателя. Слово ще изнесе т Иван Христов, след което ще се състои среща с професор Ивайло Христов и представяне на книгата му за Николай Хайтов „Духовна биография”.

От 19.00 ч. в зрителната зала на народно читалище „Родолюбие-1873 г.” ще гостува моноспектакълът на Мариус Куркински „Черното пиле” по Николай Хайтов.

Моноспектакълът е съставен от три разказа на големия писател „Мерак”, „Пазачът на овесената нива” и „Черното пиле”.

За спектакълът Мариус Куркински споделя: „Какъв нюанс от човешката природа обединява трите разказа в един спектакъл, ще разберат онези, които отново дойдат в театъра. Обръщам се към Николай Хайтов като към автор, който познава и описва душата на българина, но несъмнено е общочовешки писател. Сякаш самият човек поглежда към нас. Докосват ни човешки души, които никога не се свързват докрай с обществени, суетни отношения.”

В наситения и пъстър календар от събития за поредна година ще се случат и традиционният  фолклорен фестивал на любителски клубове за народни танци и хора „Маврудово хоро“, Есенната нощ на музеите и Филмовия фестивал „Кино за пътешественици”.

Вижте цялата програма на ЕСЕННИ ПРАЗНИЦИ НА ИЗКУСТВАТА 2019 тук!

1 2

Подобни статии

Top