Цяла Франция полудя след световната титла! (СНИМКИ И ВИДЕО)

Френските футболисти прекъснаха пресконференцията на Дидие Дешан и отново го окъпаха от радост, Макрон влезе в съблекалнята, имаше и безредици

Цяла Франция не спа и ликува! Националният тим стана световен шампион по футбол за втори път в историята си, след като се наложи с 4:2 над Хърватия във финала на Мондиал 2018.

Триумфът прати в екстаз над 90 000 французи във фен зоната пред Айфеловата кула и още толкова по „Шанз Елизе“ около Триумфалната арка. Десетки хиляди пък се радваха на успеха по улиците на столицата, както и в на останалите френски градове и села.

Специално лазерно шоу оцвети Арката в цветовете на френското знаме в чест на втората световна титла на „петлите“.

На жандармерията се наложи дори да използва сълзотворен газ, за да спре притока на фенове към зоната, чиито заграждения започнаха да се пропукват. З0 души са задържани заради опити за дребни кражби от магазини за алкохол и вандалства в Париж, 10 в Марсилия и още няколко в Лион.

В същото време и в Москва „петлите“ купонясваха часове наред в копанията на щастливия президент Еманюел Макрон, който влезе в съблекалнята. Той дори бе преоблечен от своите хора, след като проливният дъжд го измокри от главата до петите по време на награждаването.

Същият късмет обаче нямаше селекционерът Дидие Дешан, чиято пресконференция бе прекъсната от няколко от неговите избраници, които отново го окъпаха. Дешан е едва третия, който става световен шампион и като футболист, и като треньор след Марио Загало и Франц Бекенбауер.

Снимка: thesun.co.uk

Подобни статии

Top