Цяла седмица безплатни профилактични прегледи за рак на млечната жлеза в КОЦ-Пловдив - DC news

Цяла седмица безплатни профилактични прегледи за рак на млечната жлеза в КОЦ-Пловдив

Кампанията традиционно се провежда в рамките на Световния месец за борба с рака на гърдата

Комплексен онкологичен център – Пловдив организира безплатни профилактични прегледи за рак на млечната жлеза тази седмица. Кампанията традиционно ще се проведе в рамките на Световния месец за борба с рака на гърдата, в периода от 18.10 -22.10.2021г.

Профилактичните прегледи ще се извършват в КОЦ Пловдив, База 1 в Диагностичен консултативен блок на бул.«Васил Априлов» №15А в посочения период за интервала всеки ден от 11,30 до 13,30 часа.

Профилактичните прегледи ще бъдат извършени от високо специализирани хирурзи-онколози на КОЦ-Пловдив, като при необходимост дамите ще бъдат насочвани към допълнителни безплатни изследвания в лечебното заведение.

Желаещите да бъдат консултирани е необходимо да се запишат предварително, на телефоните на регистратурата, в Диагностичен консултативен център – 032/278 721  и 032/ 278 765.

Според статистиката, диагнозата рак на гърдата засяга около 4000 жени годишно, а 1200 не успяват да преборят болестта. Сред най-честите рискови фактори за развитие на рак на гърдата са напредването на възрастта, преболедуван в миналото рак на гърда, фамилна анамнеза за рак на гърда, генетично предразположение и др. Въпреки това придържането към здравословен начин на живот – умерена физическа активност, поддържане на оптимални стойности на телесното тегло, ограничаване на вредните навици като тютюнопушене и злоупотребата с алкохол – всичко това може да намали риска от развитието на рак на гърдата.

Комплексен онкологичен център Пловдив напомня на всички, че ранната диагностика е ключът към успешното лечение.

Top