Тунчев иска нов централен защитник

Милош Петрович вече премина в Ксанти, а Диниш Алмейда ще бъде продаден

Александър Тунчев иска Локомотив (Пловдив) задължително да се подсили с централен защитник. Наставникът на „черно-белите“ може да се окаже без двама от тримата си бранители от есента. Милош Петрович вече напусна в посока гръцкия Ксанти, а Диниш Алмейда може да бъде продаден. Така „смърфовете“ ще останат само с трима бранители – Лукас Масоеро, Дейвид Малембана, който пропусна почти цялата есен заради контузия, и едно от последните попълнения – Кристиан Гомис.

Ако Тунчев иска да продължи да използва схемата с трима в ариергарда, то на всяка цена трябва да бъде привлечен още един защитник, тъй като тримата чужденци ще останат без алтернатива.

Реално на Локо в момента липсва конкуренция и при халф-бековете. Там са само Бирсент Карагарен и Момчил Цветанов. Младият наставник не искал да променя системата на игра, но ако тимът не се подсили най-вече в защита, това ще се наложи.

Тунчев и спортният директор Георги Иванов-Гонзо са запретнали ръкави по работата около зимната селекция, но засега няма особени резултати. Причината е малките заплати, които собственикът Христто Крушарски е склонен да даде на евентуалните нови попълнения. Факт е, че селекцията се бави, и с оглед ограничения игрови ресурс това силно притеснява спортно-техническия щаб.

Подобни статии

Top