Тунчев: Победа над Левски ще постави основите на една успешна серия

Завръщането на Станимир Стоилов ще даде импулс на „сините“, няма да ни бъде никак лесно

Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Тунчев е наясно, че само серия от победи ще извади отбора от състоянието, в което се намира. Той и играчите му очакват спокойно утрешния мач с Левски, който също не стартира добре сезона.

„Нормално е липсата на резултати да се отразява на самочувствието ни. В момента се нуждаем от серия от победи и искам да я започнем още срещу Левски. Усещам подкрепа и от собственика, и от феновете, но и осъзнавам, че не им даваме това, което заслужават. Уверен съм, че ще успеем да се реваншираме. Има обективни причини за нашия старт. Те са свързани с това, че ни напуснаха доста класни футболисти, а други не можаха да проведат пълноценна подготовка. Все пак взехме добри момчета и сега очаквам те да вдигат нивото си с всеки мач. Важно е да се подобрим в защита, за да имаме повече спокойствие. Йосип Томашевич също ще ни помогне много. Той познава обстановката и е наясно с изискванията. Останалите се нуждаят от време за сработване“, коментира Тунчев пред „Мач Телеграф“.

Той е сигурен, че завръщането на Станимир Стоилов на „Герена“ ще даде резултати.

„Това, че имат нов треньор, със сигурност ще даде голям импулс на Левски. Въпреки че и те не започнаха добре, мисля, че разполагат с класни футболисти като Георги Миланов, братята Цоневи, Драган Михайлович, както и много талантливи и добри футболисти. Ние обаче също свършихме сериозна работа по време на паузата. Успяхме да наваксаме с тези, които не бяха направили качествена лятна подготовка. Ще бъде труден мач, но на нас ни трябва победа, с която да положим началото на успешна серия и да си върнем самочувствието“, категоричен е Тунчев.

Подобни статии

Top