Тунчев: Целта ни е да елиминираме Словачко! (СНИМКИ И ВИДЕО)

Димитър Илиев: С помощта на нашата публика ще влезем с преднина в реванша, Мартин Сведик: Първият мач няма да реши нищо

Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Тунчев говори на онлайн пресконференция преди мача на “смърфовете” от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

“Влизаме с амбицията да елиминиране Словачко. Имат ръстови футболисти, на които ще обърнем внимание. Ще разберем след мача дали сме разучили добре противника. Със сигурност напускането на футболисти ще се отрази. Надявам се новите да се адаптират бързо. Бирсент е наказан за първия мач. Той е един от острите ни футболисти и ще ни липсва. Нека не разкриваме кой ще започне на вратата. Имаме си треньор на вратарите, на когото имам доверие”, заяви Тунчев.

Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев също участва в пресконференцията.

„Гледахме ги на видео. Запознати сме със силните им страни, а също и с някои от слабите. Надяваме се да съумеем да се възползваме от слабостите им. И двата отбора сме равностойни, но се надяваме да излезем като победители от двубоя. Надявам се, че въпреки кадровите промени, които настъпиха, новите ще направят така да не се усети липсата им. Мисля, че с помощта на нашата публика ще можем да влезем с преднина в реванша.

Лек минус е, че голът на чужд терен вече няма такава тежест. Натрупахме опит и мисля, че отборът е изградил манталитет на евробоец. Агресивен отбор са. Стилът им е подобен на нашия от най-добрите ни дни. Разчитат много на пресата, но ние трябва да се опитаме да излезем от нея. Имат бързи футболисти, центриранията им също са силна страна. Чисто футболно мисля, че не им отстъпваме. Важното е кой ще е по-спокоен и по-концентриран”, заяви Илиев.

Старши треньорът на Словачко Мартин Сведик е на мнение, че първият мач между неговия тим и Локомотив (Пловдив) няма да реши нищо в сблъсъка от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

Горе-долу сме готови със стартовите 11. Имаме някои здравословни проблеми. Локомотив има качествени играчи, като ни правят впечатление офанзивните футболисти на противника“, започна наставникът.

„Логично е да играем за победа във всеки мач. Ще бъде важно да вземем точки за нашия коефициент в Европа. Трябва да добавя, че форматът е елиминация в две срещи. Този мач няма да реши нищо. Тук ще има по-внимателни действия и борба. Тези елиминации в две срещи имат своите специфики“.

„Смятам, че това е мач, в който силите са изравнени. Бих казал, че футболистите, които напуснаха Локомотив в защита, от клуба да знаели за това от доста време. Смятам, че заместниците им ще бъдат адекватни. Може би стиковката им не е на достатъчно високо ниво. Не би трябвало да имаме проблеми с времето“, каза още Сведик.

Подобни статии

Top