Турчин предложи 200 лв. подкуп на полицаи, арестуваха го

Турският гражданин шофирал без книжка

Турски гражданин предложил 200 лв. подкуп на полицаи в Пловдив. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура в Пловдив. 35-годишният турчинът бил арестуван в събота – на 27 февруари. Полицаите спрели за проверка лекия автомобил, който той управлявал. Турският гражданин  не представил  валидно свидетелство за управление и за да избегне отговорност, подхвърлил в служебния автомобил 200 лева.

На същата дата 19-годишен шофьор е предложил на полицейски служители сумата от 20 лв., за да не бъде санкциониран за извършено нарушение, тъй като се опасявал от реакцията на баща си.

Отново на 27 февруари 2021 г., в гр. Пловдив, на кръстовището на ул. „Захаридово“ и  ул. „Асенова крепост“, полицейски служители са извършили проверка на 51-годишен водач на автомобил. За да не го глобят, той подхвърлил в служебната кола 50 лева.

Междувременно в с. Първенец при извършена проверка 44-годишен мъж подхвърлил банкнота с номинал 20 лева в полицейската патрулка, за да не бъде санкциониран

И в четирите случая полицейските служители не са взели парите и веднага са уведомили дежурен разследващ полицай. Срещу предложилите подкуп са започнати бързи производства и те са били привлечени към наказателна отговорност. Престъпленията, в които са обвинени, са квалифицирани по чл. 304а, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Трима от водачите /на 51, 44 и 35 години/ са били задържани за срок от 72 часа с постановление на дежурен прокурор. Четвъртият /на 19 г./ – е бил освободен, след повдигане на обвинението, като спрямо него е била взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 500 лв.

Спрямо обвиняемия турски гражданин, с постановление на наблюдаващия прокурор, е била наложена и забрана да напуска пределите на страната.

Предвиденото от закона наказание за престъпленията, в които четиримата са обвинени, е лишаване от свобода  до десет години и глоба до петнадесет хиляди лева.

Подобни статии

Top