Туристи нощували на пътя, свършило горивото на рейса

Потърпевшите твърдят, че шофьорът го е източил

Екскурзианти посрещнаха нощта на магистралата, съобщи NOVA. На връщане от екскурзия в Гърция, автобусът, с който пътували внезапно спрял, защото му свършило горивото.

Пътниците прекарали близо 4 часа по тъмно на магистрала „Струма“. Твърдят, че шофьорът източил гориво за себе си и затова не успели да стигнат до София.

308-те туристи тръгват от автогара „Сердика” за Гърция. По време на престоя им в Гърция всичко е било нормално.

„На връщане, много късно вечерта, около 22:30 ч. закъсахме на магистралата, след разклона за Дупница. Вътре имаше един шофьор и една екскурзоводка. Спряхме и започна едно суетене. Разбрахме, че е свършило горивото на автобуса”, разказва една от пътничките в автобуса.

„Не се следваше някакъв план на поведение, когато има някакъв проблем. Кой е длъжен да каже на пътниците, че има проблем и да има план какво да направи. Изчезнаха и екскурзоводката, и шофьора, и така около 15 минути”, твърди друга пътничка.

Когато екскурзиантите решават да потърсят помощ на телефон 112, им казват да сложат светлоотразителния триъгълник. Такъв обаче се оказва, че липсва. А пътниците се притеснили и от тъмнината вътре в рейса, тъй като шофьорът не пуснал светлините, за да не се изхаби акумулаторът.

„Ние, като туроператорска фирма носим отговорност за нашите туристи. Същият автобус е бил планиран на следващия ден да пътува до Пампорово. И като пресметнахме горивото, в него е трябвало да има още 150 литра нафта. Управителят на транспортната фирма, чийто автобус е нает, не знаеше къде е нафтата и не можеше да посочи с пръст кой е виновен”, обяснява Добромир Илиев, управител на туристическата фирма, организирала екскурзията.

От транспортната фирма „Еделвайс 0707”, осигурила автобуса за екскурзията отказали информация. Но предположили, че чужд човек на някоя от спирките е източил нафтата.

По информация на NOVA въпросната фирма през 2016 г. е хваната за трафик на бежанци, а през 2017 г. Григор Григоров, който е неин управител е осъден за трафик на бежанци.

Снимка: NOVA 

Подобни статии

Top