Туристи влизат в старите къщи и градския транспорт със Сити кард

Електронната карта може да се купи и през интернет

Туристите и гостите на Пловдив вече могат да си купят карта, с която да посетят 9 обекта – галерии, музеи и културни паметници. Сити кард е най-новата туристическа услуга, която стартира от днес и може да се закупи в информационните центрове в Пловдив.

С нея могат да се посетят Античния театър и четири от старинните къщи в Стария град. Сред тях са Клианти, Природонаучния музей, галерия-музей „Филипополис“ и галерия „Тракарт“.

Предстои до няколко месеца картата да дава възможност и за ползване на градски транспорт. Цената й ще варира в зависимост от разновидността – за 24 часа тя ще струва 20 лева, а за 72 часа – 30 лева.

Предлагат се различни карти, като има и вариант една карта да се ползва от възрастен с дете. Стойността в този случай ще бъде 30 лева за 24 часа, а за 72 часа – 44 лева. Всеки, който желае може да си закупи Сити кард и онлайн. Това може да стане като интернет приложение и да се плати чрез PayPal, разясни директорът на ОИ „Старинен Пловдив“ Йордан Илиев.

Освен всичко друго собствениците на такива карти ще могат да ползват отстъпки между 10 и 20 % от сметките си в 12 заведения в центъра, както и в други увеселителни обекти. Те ще могат да получат и безплатно питие. Списъкът с обекти ще се разширява с времето, допълни Илиев.

Разработката на новата услуга на частна компания, която внедрява продукта за своя сметка. В случая общинското предприятие ползва продуктът с комисионна и ще получава процент отчисления от продадените карти, както и таксата за културните обекти на общинския институт.

Ситикард ще се разпространява не само в инфоцентровете, но и на други места под тепетата, включително на летище Пловдив. За целта производителите на картите ще сключват договори.

Шефът на ОИ „Старинен Пловдив“ съобщи още, че има голям интерес към аудио гида, който бе представен в началото на лятото. Купували го не само от Европа, но и от Латинска Америка и други екзотични дестинации.

Подобни статии

Top