Туристическа разходка разкрива тайни кътчета в планината край Асеновград

Приключение с автомобили и пешеходен преход из дивите места в Родопите край Асеновград очаква всички, които тази година ще се включат в похода „Дивото зове”.

Идеята е най-любознателните асеновградчани да достигнат до малко познати кътчета на Родопите. Повече от 200 души се оаква да се включат в предизвикателството, което ще ги заведе в дефилето на река Голяма Сушица и ще ги преведе до високи върхове, откъдето се откриват спиращи дъха панорамни гледки.

Маршрутът тръгва от ЖП-гарата в Асеновград, а началото бе в 9 часа. Час по-късно планинарите трябва да са пристигнали при „Вековните чинари” край село Долнослав. Изненада ще бъде демонстрацията за добиване на злато от река Луда Яна, която преминава непосредствено до защитения природен обект.

Офроуд приключението продължава по черен път  към „Лястовичи вир“, през „Самотното дърво“, местността „Тримогилици“ и „Кърхарман“.  Панорамните гледки към върховете „Драганица“ и „Драгойна“ ще разсеят ентусиастите от километрите неравен терен към целта- атракционното селище „Дивия град“.

Тук отново ще бъде представена кратка информация за района, за частта от пътя, свързващ „Виа Милитарис” и „Виа Егнатия” и за местността, в която е открито Горнославското златно съкровище.

1 2

Подобни статии

Top