Турнир по стрелба помага на деца, болни от онкологични заболявания

Част от средствата ще отидат за лечението на 26-годишна жена, която се бори със злокачествено заболяване

Турнир по стрелба за набиране на средства в помощ на Клиниката по детска онкохематология в ИСУЛ ще се проведе днес на стрелбищен комплекс край пловдивското село Войводиново. Инициативата ще подкрепи със средства деца с онкозаболявания към специализираната клиника в София. В нея годишно се лекуват около 200 малки пациенти от цялата страна.

„The Bulgarian Challenge“ е мотото на благотворителния турнир, който се провежда за втора поредна година в подкрепа на клиниката. Тази година вторият кръг от състезанието ще се състои край Пловдив, а стартът е в 11.00 часа. Право на участие имат всички лица навършили 18 години, представили лична карта и преминали успешно инструктаж на място за безопасно боравене с оръжие. Инструктажът започва час по-рано – от 10.00 часа.

Турнирът ще включва стрелба с леко физическо натоварване и разиграване на три сцени с инструктор. Муниции могат да бъдат закупени на място.

Част от таксата за участие ще бъде предоставена за последния етап от лечението на Ивелина Дачина в битката ѝ с лимфом на Ходжкин. Младата жена се бори със злокачественото заболяване вече близо две години и вече е на финалната права, като почти се е справила с проблема. Близо 60 000 лева обаче са нужни, за да финализира лечението си.

По време на състезанието в дарителска кутия всички желаещи ще могат да се предоставят допълнителни средства за детската клиника.

Подобни статии

Top